Організація харчування в ЗДО
Нормативна база
Закон України «Про дошкільну освіту» (ст.35); (зміни від 01.01.2021)
Закон України ” Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення “ Закон України “Про безпечність та якість харчових продуктів”
• Постанови Кабінету Міністрів України:
від 24.03.2021 №305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
від 26.08.2002 №1243 ” Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів ”
від 22.06.2005 №507 «Про внесення змін до пункту 1 постанови КМУ від
• Накази МОН України:
від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах»;
від 25.07.2005 №431 «Про внесення змін до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах»;
від 24.03.2016 року №234 «Про затвердження Санітарного регламенту для ДНЗ”
• спільні накази МОН, МОЗ України:
• від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»;
• від 17.04.2006 №298/227 «Про затвердження Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»;Із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту №202/165 від 26.02.2013 р.
Наказ Мінстерства аграрної політики та продовольства України №590 від 01.10.20212 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»
Меню на зимовий період 2024-2025 н.р.
http://dytsadok.org.ua/upload/users_files/34236342/6cd31d1a9428ebfa2ba473cea3c81128.docx